2012. február 1., szerda

Vízöntő hava

Ilyenek a Vízöntő gyerekek...
A Vízöntő a lázadás jegye. A Vízöntő mágnesként vonzza az újat és a szokatlant. Bár szabad lelkű, de ravaszul kitart, így eléri céljait. Mint a többi Levegő jegy, mint az Ikrek és a Mérleg, ő is nagyszerű közvetítő. Akaratereje is óriási, képes keresztülvinni és megnyerni egy vitát. Amíg azonban ezt el nem sajátította, meg kell tanulnia visszafogni hisztérikus kitöréseit, hogy elérje céljait.
A Vízöntő csemetét nem érdeklik a szokásos, utalják azokat, főleg, ha a szabadságukat, vagy másokét korlátozzák. A Vízöntő élvezi, ha megbotránkoztathatja az embereket. Minél maradibbak és szűkebb látókörűek, annál jobban szereti megdöbbenteni őket. Ez nem valami gonosz dolog, hanem egy mélyen gyökerező kényszer, hogy jobbá tegye az embereket. Ez az egyik legnagyszerűbb adottsága.
Bár nem a legkönnyebben kezelhető gyerek, minden bizonnyal egyedi és nagyon kreatív. Nagyon sokat foglalkozik mások helyzetével, és társadalmi igazságosságra vágyik. Támogassuk ezt a jellemvonását, mert Vízöntő csöppségünk az egyik legtoleránsabb emberré válhat, akivel valaha is találkozhattunk. Elfogadása és érdeklődése mások iránt, független családi háttértől, nézettől, bőrszíntől, vallástól és gondolkodástól, nem csökken az évek múlásával. Emiatt bár tipikusan egy csendes, visszafogott gyerek, különcködő, hóbortos és akaratos vonásokkal, mindig rengeteg barátja lesz. Azonban mint minden gyereket őt is segíteni és támogatni kell. A legfontosabb terület, ahol a segítségére lehetünk az, az érzelmek világa. Noha mély érzelmeket táplál, függetleníti magát az érzelmektől, ami döbbenetes. Úgy ki tudja kapcsolni érzéseit, mint más a televíziót. Ennek van jó és rossz oldala is. Negatív oldala, hogy ahogy kikapcsolta, el is temetheti érzelmeit. Pozitív oldala viszont, hogy ez a képesség előnyére válhat a feltétlen szeretet felé vezető úton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése