2015. július 30., csütörtök

Nyári könyvajánló : Bogar bárd meséi


J.K. Rowling: Bogar bárd meséi

A híres Harry Potter könyvek írójának J.K. Rowlingnak egy kis mesegyűjteményét szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
Mikor a Harry Potter filmeket végignéztem, valamelyik részben már megemlítenek egy mesét Bogar bárdtól. Ez pedig nem más mint a Három testvér meséje. Ez az 5. meseként szerepel ebben a kis gyűjteményben. Akik olvasták vagy látták ezt a részt, tudják miről szól a történet: három fivérről akik járatosak a mágiában, s egy maguk varázsolta hídon átkelve találkoznak a halállal. Itt jelenik meg a három fontos szimbólum (bodzapálca, kő és köpeny).
Nos már akkor felkeltették az érdeklődésem Bogar bárd történetei iránt. Most nyáron a hűvösebb időben volt alkalmam kikölcsönözni a könyvet és 2 nap alatt végig is rágtam magam a meséken.
Mind nagyon tanulságos nemcsak a varázslótanoncoknak, hanem egyszerű mugliknak is. Nézzük hát a meséket:

Az első mese a Varázsló és a pattogó fazék címet viseli. Egy mágus fia, egy fiatal varázsló, apja halála után nem hajlandó a varázsfazekat az emberek segítésére használni. Elolvashatjuk , mit tesz a fazék, hogy végre rábírja a varázslót járjon azon az úton, amire rendeltetett.

Ezután következik a Szerencse színes szökőkútja című mese, amely a három boszorkányÁsa, Amáta és Altéda történetét mondja el. Vajon miért indulnak el a szökőkúthoz?

A harmadik mese a Mágus szőrös szíve címet viseli. Ebben egy mágus zárja el szívét az érzelmektől, de a test és a szív elválasztása egymástól tragikus véghez vezet.

A Nyiszi Nyuszi és a locsifecsi fatönk szintén érdekes mese. Bár varázslókörökben megkérdőjelezett jelenségekeket is tartalmaz.

Ha felkeltette kíváncsiságodat a könyv bátran olvasd el, nem szükséges hozzá a Harry Potter könyvek ismerete, anélkül is megállja a helyét.

A mesék végén kis magyarázatokat találhatunk Dumbledore professzortól a nagy főmágustól a könnyebb megértés végett. 

Mindenkinek kellemes kikapcsolódást!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése