2016. február 24., szerda

Könyvek Tusája vetélkedő

Véget ért az országos Könyvek Tusája vetélkedő!
Még 2015 elején hirdettek egy könyves vetélkedőt a könyvmentő oldalon. A könyvmoly szakkörösökkel mi is felbuzdultunk a hír hallatán, és úgy döntöttünk belevágunk, vállaljuk a havonta érkező feladatlapok megoldását.
Lehetett jelentkezni gyerek, ifjúsági és felnőtt korcsoportban. Mi a gyerek korcsoportba jelentkeztünk, de ez is elég nagy kihívás volt. Megadtak 10 könyvet és bármelyik könyvből tehettek fel kérdést.
A 10 könyv: Micimackó , Félőlény, Rumini, A két Lotti, Vuk, Az egri csillagok, Egy Ropi naplója, A Négyszögletű Kerek Erdő, A Pál utcai fiúk, Petepite.
A feladatok nagyon változatosak és ötletesek voltak így nagy szükség volt a találékonyságunkra.
Kellett pl. ó-tündeírást fordítani, voltak képrejtvények, szórejtvények, keresztrejtvények, találós kérdések, kiválasztós feladatok, agytekerők, torzított képek stb.. Csupa olyan feladat, aminek a megfejtéséhez kellett idő is, energia is, de főképpen KITARTÁS!
A bónusz feladatok megoldását élveztük a legjobban, mert ez igényelte a legtöbb kreativitást. Ezen az oldalon gyűjtötték össze őket. Itt a mieinket  is meg lehet tekinteni.

Kellett pl. Könyvkarácsonyfát építeni, ódát költeni a könyvhöz, könyvgerinc költészetet írni, rajzot készíteni arról, hogy nyaraltak könyveink és sok minden mást.
A kemény 1 éves munka eredménye is meg lett, hiszen a korcsoportunkban első helyezést értünk el.
A képeken láthatóak a jutalmak. Kaptunk könyveket, melyeket a szakkörösök felajánlottak a könyvtárnak, kaptunk egy Európai Uniós társasjátékot, mely főleg azoknak való, akik jól ismerik az uniós országokat. De voltak a csomagban kézzel készített szitakötős könyvjelzők is.

Köszönjük a játékot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése