2015. január 15., csütörtök

Könyvajánló Az élet játéka című könyvhöz

KÖNYVAJÁNLÓ


Ismét könyvajánló rovattal jelentkezem. Eleanor H. Porter : Az élet játéka című könyvét szeretném figyelmetekbe ajánlani.
A könyv rövid, a történet olvastatja magát és még érdekes is, ráadásul nincsenek benne terjengős tájleírások, úgyhogy olvasásra fel!
A történet úgy kezdődik, hogy egy árván maradt kislány, akit Pollyannának hívnak, megérkezik gazdag , de mogorva természetű nagynénjéhez Polly nénihez. Ezentúl itt fog élni, más hozzátartozók híján.  Egy szerény berendezésű padlásszobában helyezik el, ahonnan már első nap kikívánkozik. Kinyitja az ablakot és lemászik a fán, majd felfedező útra indul . A szobalány találja meg, és közli vele, hogy lekéste a vacsorát, ezért  büntetésből csak tejet és kenyeret ehet. A kislány azonban nincs elszontyolódva, sőt! Nagyon is örül, mert egy különleges  játékot játszik, melynek az öröm a lényege.
Mivel barátságos és nyitott gyermek, nagyon szeret ismerkedni. Lassan meg is barátkozik a városka lakóival, akiknek szintén megtanítja a játékot.  Ha kíváncsi vagy hogyan történt ez, és milyen hatással van a játék az emberek életére, olvasd el a könyvet.
Addig is egy jó tanács Pollyannától:
Tanulj meg örülni, találj valamit még a legnehezebbnek látott helyzetben is, aminek örülhetsz! Lásd meg a negatív mellett a pozitív oldalát is! Próbáld ki legalább!

Pl. képzeld el, hogy téged is megbüntetnek, mert elkéstél. nem kapsz a finom vacsorából, csak kenyeret és tejet adnak. Mi ebben a jó? Minek lehet örülni benne?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése