2015. december 8., kedd

Ismét cseréltünk könyvjelzőt

NEMZETKÖZI KÖNYVJELZŐCSERE PROGRAM
2015

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) az iskolai könyvtárak világhónapja (október) kapcsán került ismét meghirdetésre  a nemzetközi könyvjelzőcsere-program.
Az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programban 2012-ben 22 ország 17 ezer diákja vett részt. Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport képviselheti magát.
A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a résztvevő diákok számát figyelembe véve a nemzetközi szervezők összesorsolják.

A jelentkezésünkről:
Az iskola könyvtárunk is jelezte részvételét a programba még az őszi szünet előtt. Az előző évben 30 db könyvjelző elkészítésére vállalkoztunk, mivel a suli 30 éves volt. Most emeltük a tétet és 50 db könyvjelzőben állapodtunk meg a partneriskolával.
Egy későbbi emailből kiderült, hogy a partnerünk egy szomszédos ország iskolája lett, Horvátországból.

A mi könyvjelzőink



Az iskola  Jastrebarskoban található egy barátságos kisvárosban, ahol elsősorban a szőlőtermesztésé a főszerep. Az iskolások egyedi könyvjelzőket készítettek, sárga és kék kartonpapírokra ragasztgattak olyan képeket, ami az egyéniségüket leginkább kifejezi. Vicces alkotások születtek. A könyvjelzőkből kis kiállítást készítettünk az iskola aulájában. A kis alkotások feldobták a Mesék Délutánja nevezetű program hangulatát is. Nagyon tetszettek a tanároknak és diákoknak is.

Felmerülhet a kérdés mi lesz a könyvjelzők sorsa? Természetesen azok a gyerekek választhatnak majd belőlük, akik könyvjelzőit kiküldtük a csereiskolába. Remélhetőleg örömmel fogják használni a gyerekek.
horvát könyvjelzők

horvát könyvjelzők

Így fogadtuk a könyvjelzőket



Szeretném megköszönni a lehetőséget a Könyvtárostanárok Egyesületének, hogy részt vehettünk ebben a programban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése