2011. július 11., hétfő

Könyvajánló

!Durrbele Dorka belevág!

Vettél már ebihal készletet ajándékba? Kiváncsi vagy rá miért lóg ki egy emberi kéz a WC-ből? Kiváncsi vagy rá mi az a titkos VP klub, és mi köze van ehhez egy varangyos békának? Kiváncsi vagy rá, hogyan telnek egy újdonsült és belevaló 3. osztályos lány iskolás napjai és hétköznapjai?

Ha igen, akkor a Durrbele Dorka sorozat könyveit Neked írták!

A sorozat első kötete a „Durrbele Dorka belevág” címet viseli. E kötetben Durrbele Dorka ballábbal kel fel, s így zsörtölődős hangulatban kezdi első iskolanapját. Erre minden oka megvan, hiszen új osztálytermet kapnak, és az első padba ültetik.
Miután túlteszi magát ezen, Brecky bácsira figyel, aki érdekes feladatot ad diákjainak. Úgynevezett „Én-montázs-t” kell készíteniük, melyen a tanulók önmagukat mutatják be. Dorka lelkesen vág bele a feladatba. Kiderül, mi szeretne lenni, ha felnő. Megtudjuk, mit keres a képen egy bizonyos Elisabeth Blackwell, valamint egy különleges növény: Vénusz légycsapója. Azt is megtudjuk, mi volt Dorka eddigi életének legnagyobb csalódása, és a legviccesebb dolog az életében.

Közben az is kiderül, hogy mit szokott Dorka vásárolni barátaival a „Vicc”-ben, vagy mit érzett mikor fogszuvasodásnak öltöztették be. És azt is megtudjuk, hogy kicsoda Büdi és Cincogi. Dorka humoros történetei felüdülést hozhatnak napjaidba! Írd meg Neked hogy tetszettek Dorka kalandjai!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése